Activitati creative, magie si teatru de papusi la TIFF

Scris de: gabriela Data publicării: 2014-04-16 Vizualizări: 477 Comentarii: 0

TIFF si Boribon sunt parteneri de joaca si in acest an: este al treilea an consecutiv in care Boribon ofera jucarii si activitati specifice cu copiii de la gradinita TIFF - Happy Kids. In perioada ...

TIFF si Boribon sunt parteneri de joaca si in acest an: este al treilea an consecutiv in care Boribon ofera jucarii si activitati specifice cu copiii de la gradinita TIFF - Happy Kids. In perioada 1-10 iunie 2012 in centrul orasului Cluj va asteapta locul de joaca pentru cei mici, dar nu mai mici de trei ani. Conditiile de inscriere a copiilor la locul de joaca le gasiti la fata locului, in Piata Unirii.

Workshopurile Boribon vor fi in perioada 4-8 iunie, inclusiv intre orele 17-19. Ideal ar fi daca copiii inscrisi in prima zi ar putea participa la toate sedintele, acestea avand o unitate si continuitate tematica. Cu toate acestea activitatile zilnice pot fi savurate si independent de celelalte zile.

1.Propriul meu scenariu
Povestea porneste de la jocul interactiv Artistik – Djeco, Franta. Scopul jocului este sa completam golurile povestii cu pete de culoare
Activitati:
- Artistik, joc interactiv-creativ
- pictat cu manutele

2. Ziua in care si tu esti un actor
Ne punem in aplicare aptitudinile actoricesti.
Activitati:
- omuletul Tiff: Turnuletul TIFF prinde viata...
- construim o scena impreuna dintr-o cutie de carton
- joc cu papusile de deget si cu marionete de hartie, confectionate la fata locului

3. Ziua dedicata scenografiei
Un exercitiu de imaginatie, experimentam diferite efecte luminoase. Intelegerea/explicarea conceptului de contrast vizual, exprimat prin culoare.
Activitati:
-scena din povestea sau animatia preferata
-experiment cu stickere rasarit/amurg

4. Ziua efectelor speciale
Legat de aceste activitati se poate spune un singur lucru: fiecare moment de magie de pe ecran are la baza un experiment stiintific.
Activitati:
-vulcanul
-experiment optic ( lapte, vopsele, detergent de vase)
-artificiile in borcan
-lampa cu lava

5. Ziua iluziilor optice
Uneori lucrurile nu sunt ceea ce par. Incercam sa facem deosebire intre realitate si imaginatie. Mai mult, lucrurile arata diferit din unghiuri diferite.
Activitati:
- cartonase pliabile de colorat
- invatam cum sa confectionam un taumatrop

Taguri:

Adauga un comentariu

Captcha


Comanda rapida pentru